sm_banner

warta

Pemotong polikristalin intan (PDC)

Intan minangka bahan paling angel sing dingerteni. Kekerasan iki menehi sifat unggul kanggo nglereni bahan liyane. PDC penting banget kanggo ngebur, amarga nggabungake intan gaweyan cilik, sing murah, dadi akeh kristal berorientasi acak sing bisa dibentuk dadi bentuk sing migunani sing diarani tabel berlian. Tabel berlian minangka bagean saka pemotong sing ngubungi formasi. Kejabi saka atose, tabel intan PDC duwe ciri khas kanggo pemotong bor: Dheweke irit karo bahan tungsten karbida sing bisa dipasang (dipasang) ing awak bit. Intan, kanthi awake dhewe, ora bakal ngencengi, uga ora bisa dipasang kanthi brahala.

Intan sintetis

Diamond grit umume digunakake kanggo njlentrehake biji-bijian cilik (≈0.00004 ing.) Intan sintetis sing digunakake minangka bahan baku kanggo pemotong PDC. Ing babagan bahan kimia lan sifat, inten gaweyan manungsa padha karo intan alami. Nggawe grit berlian kalebu proses kimia: karbon biasa digawe panas kanthi tekanan lan suhu sing dhuwur banget. Nanging, ing prakteke, nggawe berlian iku ora gampang.

Kristal berlian individu sing ana ing grit berlian berorientasi ing macem-macem. Iki nggawe bahan sing kuat, landhep, lan, amarga atose berlian sing ana, tahan banget. Nyatane, struktur acak sing ditemokake ing intan sintetis sing terikat luwih apik ing gunting tinimbang intan alami, amarga intan alami minangka kristal kubik sing gampang pecah ing wates sing teratur lan kristal.

Diamond grit kurang stabil ing suhu sing luwih dhuwur tinimbang intan alami. Amarga katalis logam sing kepepet ing struktur grit duwe tingkat ekspansi termal sing luwih dhuwur tinimbang berlian, ekspansi diferensial ndadekake ikatan berlian nganti inten ing ngisor gunting lan, yen akeh cukup dhuwur, bakal nyebabake kegagalan. Yen ikatan gagal, berlian bakal cepet ilang, mula PDC bakal ilang kenceng lan landhep lan dadi ora efektif. Kanggo nyegah kegagalan kasebut, pemotong PDC kudu digawe adhem kanthi cekap nalika ngebur.

Tabel intan

Kanggo nggawe tabel berlian, grit berlian disinter karo tungsten karbida lan pengikat logam kanggo mbentuk lapisan kaya berlian. Wujude kaya wafer, lan kudu digawe kandel bisa struktural, amarga volume berlian nambah umur nyandhang. Tabel berlian sing paling apik yaiku ≈2 nganti 4 mm, lan kemajuan teknologi bakal nambah kekandelan meja berlian. Substrat karbohidrat tungsten umume .50.5 inci lan duwe bentuk lan dimensi silang kanthi padha karo meja berlian. Kaloro bagean, tabel berlian lan substrat, nggawe pemotong (Gambar 4).

Mbentuk PDC dadi bentuk sing migunani kanggo pemotong kalebu nyelehake grit berlian, uga substrat, ing prau tekanan banjur sinter ing panas lan tekanan dhuwur.

Pemotong PDC ora diidini ngluwihi suhu 1,382 ° F [750 ° C]. Panas sing gedhe banget ngasilake nyandhang cepet, amarga ekspansi termal sing beda antarane pengikat lan berlian cenderung ngilangi kristal grit berlian sing tuwuh ing meja berlian. Kekuwatan obligasi ing antarane tabel berlian lan substrat karbida tungsten uga dilindhungi kanthi ekspansi termal sing beda.


Wektu kiriman: Apr-08-2021